aanmelden@powderdays-foundation.org

De kankerstichting voor na de diagnose

Testimonials

Flip de foto's voor de testimonials

Joan

Bedankt voor jullie steun. Het was een fantastische week met fysieke en emotionele diepte en hoogtepunten. Ik ben mezelf flink tegen gekomen, wil daar graag van leren en kan hier weer mee verder naar de toekomst. Daarnaast zijn veel waardevolle vriendschappen ontstaan en van een aantal bestaande vriendschappen de waarde opnieuw bevestigd.

Iris

Bedankt voor de steun. Door organisaties zoals die van jullie kunnen stichtingen zoals Powder days bestaan. Ik voel me veel meer in contact met mezelf na de week. En de steun die ik van de groep heb ervaren, die hecht is geworden door alle activiteiten die we gedaan hebben, is geweldig. Ook het kajakken als activiteit staat zo mooi symbool voor het hele ziektetraject en het herstel erna. Daarnaast krijg je meer vertrouwen in jezelf en je energie doordat je ziet dat je een intensieve outdoor activiteit gewoon aankan.

Louise

“Super, super bedankt! De week heeft me helpen groeien, vooral in fysieke prestaties. Dankzij de week heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam. Ik dacht dat ik het toch niet kon waardoor ik er niet eens aan begon. Na deze week denk ik dat ik meer kan dan dat ik denk” “Het is fijn om iemand tegen te komen met dezelfde amputatie/reconstructie. Zij heeft me laten zien dat ik me niet hoef te schamen.”

Eveline

De acceptatie van de kanker was er al maar ik kan beter omgaan met het feit dat ik nog een weg te gaan heb met betrekking tot conditie/energie/actief zijn.” “Ik kreeg even het idee dat het heel “”zweverig”” zou worden en je veel filosofisch bezig zou zijn. Gelukkig was dit laatste helemaal niet het geval en was er veel ruimte voor humor en lol.

Veronique

Oh, ik zou hen het liefst in de armen willen springen en hen een hele dikke knuffel willen geven!! 😀 1000x dank is nog niet genoeg!!” “Deze week was zo bijzonder voor mij! Bij het kajakken en de fijne kampvuur gesprekken ben ik mijzelf een aantal keren tegen gekomen.. Waar ik vorige week nog heel kwaad op mijn lichaam was want ik wil zoveel maar mijn lichaam wilde nog niet altijd mee.. heb ik het nu een plekje kunnen geven. Ik zit niet meer onnodig tegen de stroom in te vechten.. en mijzelf maar constant te pushen. Door het kajakken heb ik fysiek kunnen ervaren wat “go with the flow” betekent. Toen ik er net aan begon, zat ik te vechten tegen de stroming en draaide ik constant rondjes en ging ik kopje onder.. Later leerde ik dat, door het los te laten en echt te voelen, te luisteren naar de stroming, alles goed ging. Ik was ontspannen, gelukkig en had veel meer energie over!! Waanzinnig inzicht!! Ook al weet je dat je dit alles moet leren aanvaarden… door het zo fysiek te ervaren werd het mij pas echt duidelijk hoe ik het allemaal moest loslaten om verder te kunnen.

Ellen

De Powder Days week was zo ontzettend waardevol, ik ben zo dankbaar dat ik eraan deel heb mogen en kunnen nemen. Het kayakken is zo’n goede metafoor voor het leven.

Esther

Het was een hele bijzondere week, en ik ben ontzettend blij dat ik dit heb mee kunnen maken. Veel gelachen en soms ook gehuild. Ookal heb je nog zulke goede vrienden en familie, lotgenootjes begrijpen je vaak met 1 woord. Het is zo mooi om te zien dat je met z’n allen een mooi avontuur aangaat en samen de obstakels overwint. Enorm bedankt dat jullie dit mogelijk hebben kunnen maken.

Lidewij

Geweldig dat jullie dit voor ons mogelijk maken! Het is niet in woorden te omschrijven hoe bijzonder en speciaal deze week met andere AYA’s was en hoe gelukkig ik mij nu voel. Deze week heeft mij geholpen om weer vooruit te gaan! Heel erg bedankt daarvoor!! “Het is heel fijn om herkenning en steun te hebben gevoeld en zoveel lieve mensen te hebben ontmoet. Ik heb het gevoel mij weer normaal te hebben gevoeld. Dat je niet de uitzondering bent die je soms wel in je omgeving en dagelijks leven bent.” “Ik wil jullie ontzettend bedanken voor deze onvergetelijke week!!! Het was echt geweldig!! Ontzettend dankbaar dat jullie dit mogelijk maken voor ons! Wat een positieve energie hebben jullie mij meegegeven!

Mijke

Echt super bedankt voor het mogelijk maken van de Powder Days weken! Het is eigenlijk bijna niet beschrijven hoe bijzonder de kayakweek was en hoe dankbaar ik ben dat ik mee mocht. Het was zo fijn om zo open en ongeremd over kanker te kunnen praten, om aan een half woord genoeg te hebben om elkaar te begrijpen, om 1 week lang tussen zulke mooie en krachtige mensen te zijn, om je 1 week “normaal” te voelen, om je 1 week nergens zorgen over te maken, om samen te lachen en te huilen, om je vanaf het eerste moment zo verbonden te voelen, om in zo’n prachtige omgeving te zijn waar elke minuut genieten is. Het was een onvergetelijke ervaring en ik hoop dat jullie Powder Days nog heel lang zullen steunen opdat elke jongere getroffen door kanker zo’n bijzonder kayakavontuur mag meemaken!” Door het kayakken had ik het idee dat de nadruk niet zozeer lag op het hebben van kanker, maar juist om hoe pak je het leven op na kanker. En in die zin heeft het mij wel heel erg geholpen in het contact met lotgenoten en de nasleep van diagnose.

Maud

Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik namens jullie deze week heb mogen meemaken. Het is onwijs moeilijk in woorden uit te drukken hoe bijzonder dit is geweest. De herkenning die je kan vinden bij andere deelnemers over verschillende zaken rondom het ziek zijn, is heel erg fijn en mooi om te ervaren. Dit is een week om nooit meer te vergeten!” “Ik heb altijd al vrij goed kunnen omgaan met mijn diagnose en heb dit zelfs nooit echt als ‘vervelend’ ervaren, ook al klinkt dit heel gek. Het is wel heel fijn om met lotgenoten te kunnen praten, meer in de diepte, over het ziek zijn. Ik heb het gevoel dat zij mij veel beter begrepen dan mijn eigen vrienden die me door en door kennen.

Shana

Dank je wel dat we dit dankzij jullie steun hebben kunnen doen, omdat het ziek zijn al veel geld kost. Ik hoop dat nog heel veel jongeren dit net als ik kunnen meemaken.” “Powder Days heeft me vooral geholpen met men grenzen te verleggen, terug wat meer vertrouwen in mezelf te creëren en men lichaam. Lotgenotencontact heelt ook omdat iedereen altijd vooruit wil gaan en niet even lang instaat bij de inpakt van de diagnose. Dit is anders bij lotgenoten, wij dragen het voor heel ons leven mee.

Remco

Bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. De week is voor mij echt een mogelijkheid geweest om de tijd nemen om alles een plaats te geven. Naast de emoties ook vriendschappen gemaakt met zoveel lol en positiviteit” “Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Problemen waar andere ook tegenaan gelopen zijn.

Tim

Heel erg bedankt voor de mogelijkheid om met Powder Days outdoor sporten te beleven en soms helemaal te vergeten dat ik kanker heb gehad” “Ik kon al goed om gaan met de diagnose, maar heb nu nog meer vertrouwen in mijn lichaam. Ik kan meer aan dan ik dacht.

Grietje

Contact met lotgenoten is zo waardevol. Je even een week nornaal voelen, zonder de beperkingen die je merkt in het dagelijks leven. Fysieke en emotionele grenzen verlegd. Ik ben zo trots dat ik ondanks mijn angst, met behulp van de instructeurs en vrijwilligers, toch heb doorgezet! “ “Ik kan meer (aan) dan ik dacht! Emotioneel en fysiek.

Marijke

Ik wil de sponsoren ontzettend bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische week. Dankzij deze week voel ik me sterker en ben ik echt weer een stukje dichterbij mijn eigen ik terecht gekomen. Dankjewel hiervoor! “ “Ik heb dankzij deze week veel meer het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Een gevoel van herkenning is deze week erg aanwezig geweest waardoor ik alles wat er is gebeurd een beter plekje heb kunnen geven.

Petra

“Dat het een fantastische week is geweest met z’n allen, waarbij ik weer even stil mocht staan bij waar ik was, waar ik nu ben, en waar ik naartoe zou kunnen en willen. De sfeer onderling was heel bijzonder en geeft me kracht en zelfvertrouwen” “De diagnose is voor mij denk ik te lang geleden, maar het is wel fijn om weer te praten over de gevolgen ervan, daarvoor tips te krijgen en te weten dat je niet alleen bent”