aanmelden@powderdays-foundation.org

De kankerstichting voor na de diagnose

Powder Days Powder Days ambassadeur Maritna WegmanMartina Wegman

Martina wegman
een ambassadeur van olympisch niveau

Graag stellen wij Martina Wegman aan je voor: professioneel kanoslalomvaarster én sinds kort ambassadeur van onze stichting!

Martina is al van jongs af aan in een kajak te vinden. Haar vader kajakte en de kajaks worden altijd meegenomen op vakantie. Thuis in Schoorl oefent Martina als tiener met haar freestyle kajak op de branding van de Noordzee. Het kajakken brengt haar steeds verder buiten Nederland en op haar 15e reist ze af naar Australië voor het WK Freestyle Kajakken waar ze verrassend de 3e plek weet te bemachtigen. Na verloop van tijd verschuift Martina’s sportieve interesse steeds meer naar ‘extreme kayaking’. Ze bevaart de prachtigste rivieren in alle uithoeken van de wereld en stort zich van metershoge watervallen. Deze vorm van kajakken is zeker niet zonder gevaar en in 2014 heeft Martina dan ook besloten om zich toe te leggen op het kanoslalomvaren. En met succes, in 2016 staat ze in de finale van een wereldbekerwedstrijd en in 2019 weet ze zich – als eerste atleet sinds 2008 – te kwalificeren voor de Olympische spelen in Tokyo. 

Een gevoel van plezier, vrijdheid en adrenaline

Ondanks dat Martina al heel wat jaren op hoog niveau kajakt, haalt ze nog steeds ontzettend veel plezier uit haar sport. Zoals ze zelf zegt: “Ik train bijna dagelijks de discipline kano slalom en er zijn niet veel dagen dat ik zonder plezier op het water zit. Sommige dagen is het wat lastiger om te motiveren om het water op te gaan, met name op regenachtige koude dagen. Maar zodra ik begin aan mijn training heb ik plezier op het water. Het bevaren van rivieren geeft naast het plezier, ook het gevoel van vrijheid en vaak adrenaline. Ik voel me altijd zeer bevoorrecht om te kunnen sporten in de natuur en te genieten van de meest ongaanbare plekken op aarde op prachtige locaties.”

Het ambassadeurschap voor Powder Days ziet Martina dan ook als een geweldige kans om anderen ook het plezier te laten ervaren wat zij uit kajakken haalt. Daarnaast is kajakken als sport nog relatief onbekend in Nederland. Door zich aan te sluiten bij mooie initiatieven zoals de Powder Days Foundation hoopt Martina meer mensen in aanraking te brengen met de sport waar zij zo van geniet. 

tips voor alle deelnemers

Voor Powder Days-deelnemers heeft Martina ook nog een tip: “Toen ik begon met kajakken vond ik het in het begin heel spannend. Deze spanning is heel natuurlijk en zullen de meeste mensen ervaren. Probeer jezelf elke dag stapje per stapje uit te dagen. Door je grenzen op te zoeken en niet bang te zijn om om te slaan, leer je sneller en zul je ook meer plezier beleven.”

Wij zijn natuurlijk super vereerd dat Martina zich als eerste ambassadeur aan de Powder Days Foundation wil verbinden en heten haar van harte welkom!