aanmelden@powderdays-foundation.org

De kankerstichting voor na de diagnose

Over Powder Days

Missie en kernwaarden

Adventurous to a new normal

Powder Days Foundation organiseert outdoor weken waarin jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) samen met lotgenoten uit hun comfortzone stappen en samen toewerken naar het vinden van een nieuw normaal. Ze kunnen hier ongedwongen ervaringen en verhalen met elkaar uitwisselen en op hun eigen niveau successen behalen. 

Betrokkenheid
Je bent vrij op het water, maar nooit alleen. Onze instructeurs zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar niveau meekomt. Ook naast het water vormen wij als groep een team waar naar elkaar geluisterd word t en waar we elkaar helpen. De deelnemers halen hierdoor veel kracht en positiviteit uit deze week.

Plezier
Er wordt er stil gestaan bij kanker, maar plezierbeleving is minstens net zo belangrijk. Er wordt gelachen om grappen en hilarische momenten, er wordt gejuicht nadat grenzen zijn verlegd en er wordt gedanst en gezongen omdat het kan. Een perfect recept voor mooie vriendschappen die ontstaan.

Geborgenheid
Openheid kan alleen maar als er een veilige omgeving is waarin iedereen zich op zijn of haar gemakt voelt. Vertrouwen staat daarom op de eerste plaats. Iedereen kan zichzelf zijn en ongedwongen zijn of haar verhaal delen. What happens @ Powder Days, stays @ Powder Days.

Verbondenheid
Echt je verhaal kwijt kunnen omdat je begrepen wordt. Jezelf herkennen in verhalen van anderen. Leren en moed putten uit de verhalen van anderen, maar ook anderen ondersteunen en moed geven. Dat is waar Powder Days om draait. Lotgenoten helpen elkaar om de volgende stap in het herstel proces te kunnen maken.

Avontuurlijk
Het avontuur aangaan op de wilde golven leert je om je angsten te overwinnen, naar lichaam te luisteren en om los te laten door met de stroom mee te varen. In een veilige omgeving met gekwalificeerde top instructeurs om je heen ga je op zoek naar je innerlijke rust in de chaos om je heen.

onze code of conduct 

Daar streven we naar. Emotioneel, fysiek én spiritueel

Deelnemers, lead staff, vrijwilligers en outdoor partners – zo beleven we een gezamenlijke ervaring

We respecteren iedereen

Zodat we een diepe connectie kunnen maken met anderen en bewust tijd vrij maken voor zelfreflectie

We hebben een licht ecologische voetprint

We gaan uitdagingen aan en moedigen anderen om ons heen aan om hetzelfde te doen

We zijn hier voor avontuurlijke en persoonlijke redenen, heb respect voor elkaar

We vertroebelen de ervaring niet

We proberen de risico’s zo minimaal te houden, iedereen is vrij in zijn keuze

Iedereen vrij gelaten worden om zijn of haar verhaal te delen

We geven elkaar de ruimte om hun eigen stem te vinden