aanmelden@powderdays-foundation.org

De kankerstichting voor na de diagnose

Frequently Asked Questions

Een avontuurlijke week brengt natuurlijk veel vragen met zich mee. Door middel van deze FAQ pagina proberen we al zoveel vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag hier echter niet tussen, stuur dan jouw vraag naar aanmelden@powderdays-foundation.org. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om jou te helpen.

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen! Wanneer de data van de outdoorweken bekend zijn dan geven wij deze door zodat je kunt aangeven welke weken je beschikbaar bent. Hoe meer weken je beschikbaar bent, hoe meer kan dat je mee kunt!

Ook zul je een medisch formulier ontvangen. Nadat je deze hebt ingevuld en teruggestuurd zal deze worden nagekeken door onze medisch vrijwilliger. Mochten er vragen zijn, dan zal onze medisch vrijwilliger contact met je opnemen. Zijn er geen vragen met betrekking tot je medisch formulier, dan zullen we je gaan vragen om de reis te gaan boeken zodra voor ons de indeling definitief is. Nadat jij de reis hebt geboekt, zal je van ons een reisvergoeding ontvangen van €150,-.

Deelname aan één van onze outdoorweken is gratis! De enige kosten die je maakt zijn voor de heen- en terugreis (zoals een vliegticket), maar ook hier krijg je €150,- reisvergoeding voor.

Een week! Van zaterdag tot zaterdag.

We willen natuurlijk niet teveel weggeven, dus daarom een kort overzichtje:
Zaterdag is de reisdag en kennismaking met de staff en andere deelnemers. Zondag tot en met dinsdag gaan we kayakken. Op de woensdag laten we de kayak aan wal. Donderdag en vrijdag zijn de laatste twee kayakdagen. Helaas vertrekken we zaterdag weer richting huis!

We ontbijten rond 08.30-09.00 uur en verzamelen 09.30-10.00 uur om te vertrekken voor het kayakken. Rond de klok van 12.00-13.00 gaan we lunchen langs de kant van het water. Daarna gaan we nog lekker door kayakken tot een uurtje of 15.30 uur. Daarna gaan we weer richting onze accommodatie en heb je tijd voor jezelf tot het avondeten. Na het avondeten hebben we een rustig avondprogramma dat uiterlijk rond 22.00 uur afgelopen is. Daarna ben je vrij om te doen wat je wilt!

Overdag is er geen tijd om te slapen of te rusten. We gaan uiteraard tijdens de lunch wel de kayak uit, dan kan je even rustig zitten, maar we gaan niet terug naar de accommodatie. Aan het einde van de middag, als we terug komen bij de accommodatie is er gelegenheid om even wat te rusten en tijd voor jezelf te nemen.


Als je weet dat je meer slaap nodig hebt, probeer dan ‘s avonds op tijd naar bed te gaan.

Dat is natuurlijk afhankelijk van de lichamelijke beperking. We kayakken onder begeleiding van professionele kayakkers, die ervaring hebben met deelnemers met lichamelijke beperkingen. In sommige gevallen is het handig om even met je behandelend arts te overleggen. Mocht je twijfelen, stuur ons dan een mail naar aanmelden@powderdays-foundation.org en dan gaan we de mogelijkheden bespreken.

Nee, zeker niet! Geef je wensen duidelijk door via je medisch formulier en dan zullen wij daar zoveel mogelijk rekening mee houden!

In het huis zijn er 4-persoonskamers. De indeling wordt ter plekke gemaakt door de deelnemers zelf.

Er zijn maximaal 15 deelnemers per week! 

Een week voordat de reis begint, maken we een groepsapp aan met alle deelnemers van die week. Via deze weg kunnen jullie elkaar dan alvast leren kennen.

Iedereen heeft (als het goed is) dezelfde vlucht geboekt vanaf Schiphol of Brussel. Bij de gate zullen we elkaar dan ook ontmoeten. Kun je niet wachten om de andere deelnemers te zien, dan ben je uiteraard vrij om eerder elkaar te ontmoeten. Na de vliegreis worden we met busjes opgehaald om richting de accommodatie te rijden. Deze rit duurt ongeveer nog 2 uur!

Jazeker! Wel is het belangrijk dit met ons te communiceren zodat we de aankomsttijd op de accommodatie kunnen afstemmen. wissel

Heel veel enthousiasme… en ohja, natuurlijk ook wat spulletjes. Check hier de paklijst!

Allereerst vinden we dit echt heel naar om te horen. Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op met het e-mail adres: aanmelden@powderdays-foundation.org. De medisch vrijwilliger zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Dat vinden we natuurlijk heel spijtig! Er zullen geen extra kosten op jou verhaald worden, buiten de eigen kosten van je ticket. Laat het ons alsjeblieft wel zo snel mogelijk weten, dan kunnen wij misschien een andere deelnemer meenemen.