!! Wil jij jezelf op de wachtlijst voor het seizoen 2020 zetten? Klik dan hier om je op te geven

Wildwater kajakken in de Franse Alpen

Eén worden met het stromende water…..

Het kajakmekka van Frankrijk (volgens velen zelfs Europa….) bevindt zich in de Hautes-Alpes. Door het schitterende dal stroomt hier als hoofdrivier de Durance. De Durance wordt gevoed door vele andere zijrivieren en mondt uit in het grootste stuwmeer van Frankrijk, het Lac du Serre Ponçon.

Varen op stromend water is een mooie uitdaging. Iedereen die begint met varen heeft de neiging om te willen vechten tegen het water. Al snel zal je ontdekken dat dat niet werkt. Je gaat leren om de stroming te benutten. Go with the flow! Je zult nat worden, af en toe moeten zwemmen, maar je zult ontdekken dat je al doende steeds meer aankunt in de kajak, dat je leert de stroming te gebruiken in je voordeel. Dat er steeds meer ‘vanzelf’ gaat.

Je wordt begeleid door zeer ervaren wildwaterinstructeurs die je de fijne kneepjes aan zullen leren, maar er ook zijn om jou en je boot uit het water te vissen, mocht dat nodig zijn. Je vaart in een stevige wildwaterboot, je draagt een wetsuit, een zwemvest en een helm.

De instructeurs zullen iedereen op zijn/haar eigen tempo en niveau de basistechnieken bijbrengen. We houden rekening met de kracht en energie van iedere deelnemer.

Iedere ochtend vertrekken we naar een ander stuk van de rivier, of naar een andere rivier dan de dag ervoor. We lunchen ergens langs de waterkant en genieten dan van het mooie uitzicht. Aan het einde van de dag wisselen we sterke verhalen uit, rijden terug naar de mooi verbouwde Franse boerderij waar we aanschuiven voor de maaltijd. Naast het kajakken zorgen kampvuur gesprekken en rituelen voor extra mooie momenten en bezinning.

Ga mee, ervaar, doe, beleef, go with the flow! Ontdek de bergen vanaf het water!

Kijk snel welke week jou uitkomt!

    Powder Days blog