aanmelden@powderdays-foundation.org

De kankerstichting voor na de diagnose

Powder Days blog

Succesvolle eerste wildwater kajakweek in “Les Haute Alpes”

In september hebben we onze eerste wildwater kajakweek georganiseerd. Het is een onvergetelijke week geworden. We verbleven een week lang in het schitterende “Maison Chabardès”, de thuisbasis van Cimarron in de Haute Alpes in Frankrijk. Tijdens deze week hebben we verschillende trajecten gevaren van de Durance en de beneden loop van de Guil. Hier hebben we kennis gemaakt met wildwater kajakken en hebben we genoten van de mooie omgeving.

Op de eerste dag hebben we het vlakke water opgezocht en zijn een aantal basis technieken doorgenomen. Toen we die een beetje onder de knie hadden, zijn we deze technieken verder gaan oefenen op het stromende water. Naarmate de week vorderde werd het kajakken steeds uitdagender. De trajecten werden steeds wat moeilijker door meer en moeilijkere stroomversnellingen en ook de oefeningen werden uitdagender. Gedurende de week leerden we vooral om gebruik te maken van het water en er niet tegen te vechten. Het oefenen van de verschillende technieken werd afgewisseld met het afvaren van de rivier. Tijdens dit afvaren konden we het geoefende in de praktijk brengen, terwijl we konden genieten van  de schitterende omgeving. De week werd afgesloten met een echte wildwater uitdaging, het beroemde “gat van de durance”. Dit is een mooie stroomversnelling met hoge golven, waarbij het vooral belangrijk is om te blijven peddelen.

Natuurlijk was er ook tijd om de enerverende dag te bespreken, sterke verhalen te vertellen, even tot jezelf te komen of ervaringen te delen met lotgenoten. Na het avond eten,  met op de achtergrond de mooie sterrenhemel,  werden mooie, leuke en  ontroerende verhalen met elkaar gedeeld tijdens de dagelijkse kampvuur gesprekken. Daarnaast zorgden verschillende rituelen tijdens deze week voor extra verdieping en bezinning.

De week heeft alle verwachtingen overtroffen. Niet alleen de deelnemers, maar ook de begeleiders hebben enorm genoten van deze reis. We kijken dan ook vol trots terug op deze bijzondere ervaring. De bijzondere sfeer werd mede mogelijk gemaakt door de unieke samenwerking met Riverproof, Cimarron en Stip-Yaks. Verder hebben we veel gehad aan onze samenwerking met First Descents. Deze Amerikaanse organisatie heeft zowel voor als tijdens de week een adviserende rol gehad.

Ook zijn we Stichting Roparun en het Dr. C.J. Vaillantfonds erg dankbaar voor de financiële steun die zij gegeven hebben. Hierdoor hebben we deze bijzondere week kunnen realiseren.

We zijn nu volop bezig met onze ambitieuze plannen voor volgend jaar. Daarover binnenkort meer.