aanmelden@powderdays-foundation.org

De kankerstichting voor na de diagnose

Mijke Rietbroek

Mijke Rietbroek - Faya

Functie: Secretaris
Email: mijke@powderdays-foundation.org

Eind augustus 2018 kreeg ik op 25-jarige leeftijd de diagnose borstkanker. Toen ik net klaar was met de behandelingen, las ik op de facebook-pagina van de jonge borstkanker lotgenootjes een oproepje om te gaan kayakken met Powder Days. Outdoor sporten heb ik altijd erg leuk gevonden, dus deze vorm van lotgenotencontact sprak me direct aan en ik heb mezelf diezelfde dag nog opgegeven. De kayak-week was zo ontzettend bijzonder, dat valt bijna niet te beschrijven. Ik heb zulke mooie en lieve mensen leren kennen. Mijn fysieke grenzen kunnen opzoeken én ervaren dat mijn lichaam nog zoveel meer kan dan ik dacht. En echt de tijd en rust kunnen nemen om stil te staan bij het ziekteproces, wat het me heeft gebracht, waar ik misschien nog verdrietig om ben en om trots te zijn op waar ik nu sta. Nog steeds krijg ik zo’n energieboost als ik terug denk aan die week. Dát gevoel gun ik andere jongeren die kanker hebben (gehad) ook en ik vind het super leuk dat ik een bijdrage kan en mag leveren aan het organiseren van de Powder Days-weken.