Wat gaan we doen?
Ook dit jaar organiseren we weer een wildwater kajakweek met Powder Days! We gaan een week lang wildwater kajakken in de Haute Alpes in Frankrijk. Go with the flow! In deze bijzonder mooie omgeving zul je leren de stroming te gebruiken. Je zult nat worden, af en toe moeten zwemmen, maar je zult ontdekken dat je steeds meer aankunt in de kajak. Het zal steeds meer ‘vanzelf’ gaan. Na het kajakken zorgen kampvuur gesprekken en rituelen voor extra mooie momenten en bezinning. Het programma is opgebouwd volgens het concept van ons voorbeeld First Descents.

Cimarron zal ons begeleiden met het kajakken en de accommodatie verzorgen. Je wordt begeleid door zeer ervaren wildwaterinstructeurs die je de fijne kneepjes aan zullen leren, maar er ook zijn om jou en je boot uit het water te vissen, mocht dat nodig zijn. Je vaart in een stevige 1 persoonskajak, je draagt een wetsuit, een zwemvest en een helm. De instructeurs zullen iedereen op zijn/haar eigen tempo en niveau de basistechnieken bijbrengen. We houden rekening met de kracht en energie van iedere deelnemer.

Hier kun je het verslag van onze week van vorig jaar lezen

Voor wie?
Jong volwassenen die in de leeftijd van 18-39 de diagnose kanker hebben (gehad) en de kracht van outdoor avontuur op herstel en verwerking samen met anderen wil beleven.

Wie kunnen er mee?
Net als ons voorbeeld First Descents geloven wij dat elke jong volwassene die pech heeft gehad gratis een 1ste outdoor avontuur verdient. In Nederland zijn dat rond de 3500 personen per jaar. Op dit moment zijn we in gesprek met verschillende partijen om meer programma’s op de kaart te zetten en door te groeien naar een first come first served model. Voor dit programma selecteren wij vanuit Powder Days  15 deelnemers. De mensen die nu niet mee kunnen, komen op de wachtlijst en worden voor de volgende programma’s uitgenodigd.

Heb je interesse?
Binnenkort zullen we de data van ons programma bekend maken. Wil je nu al wat meer informatie stuur dan een mailtje naar info@powderdays-foundation.org