Paul Rhebergen (Piggybank)

Oprichter en voorzitter

 

Sinds mijn diagnose acute leukemie op mijn 22ste (in 2007) is mijn leven compleet veranderd. Na zware behandelingen en veel geluk kon ik in 2010 een jeugddroom achtervolgen en skileraar worden in Canada. Na dat jaar skiën merkte ik dat ik veranderd was. Door elke dag in de natuur te zijn en uitdagende dingen te doen kreeg ik meer zelfvertrouwen, was ik minder snel moe en herontdekte ik weer de passie voor het leven. Na mijn 1ste echte baan als consultant besefte ik dat ik meer wilde doen met mijn verleden en heb ik Powder Days opgezet naar voorbeeld van First Descents.

E-mail: paul@powderdays-foundation.org

Jegor Chamrai (Meisterbomb)

Algemeen bestuurslid

 

Op 31 december 2015 ben ik gediagnosticeerd met een hersentumor op mijn 24e. Een ontzettende schok voor mijn familie omdat ik zo jong was maar ook omdat mijn vader op dat moment ongeneeslijk ziek was door kanker. Na mijn operatie twee maanden later heb ik besloten om elk moment dat ik leef volledig te proberen benutten. Dat betekent concreet voor mij activiteiten doen waar ik bang voor ben, liefdevol zijn naar mijn naasten maar vooral ook zelf proberen van alles te genieten. In de zomer van 2016 heb ik bij een AYA dag een workshop gevolgd die werd gegeven door Paul. Paul liet hierbij een filmpje zien van First Descents. Dit filmpje inspireerde mij zo erg dat ik mij heb aangemeld voor een outdoor adventure programma van First Descents in de USA. Ik heb tijdens deze week persoonlijk meegemaakt wat voor een positieve impact zo een week op mij heeft gehad. Ik wil dit positieve gevoel ook overbrengen naar Europese AYA’s. Daarom ben ik ontzettend gemotiveerd om een soortgelijk concept op te kunnen zetten in Nederland.

Email: jegor@powderdays-foundation.org

Eva van Gennep (Nyima)


Secretaris

 

 

 

Op 24-jarige leeftijd werd bij mij borstkanker vastgesteld. Kort na mijn behandeling ben ik als deelnemer meegegaan op de eerste kajakweek die in 2018 door Powder Days werd georganiseerd. Die week overtrof al mijn verwachtingen! Het heeft me geholpen bij het terugkrijgen van het vertrouwen in m’n lichaam, dankbaar te zijn voor wat ik heb, meer in het nu te leven en wat vaker uit m’n comfortzone te gaan. Tot op de dag van vandaag heeft die eerste Powder Days ervaring een positieve invloed op de manier waarop ik in het leven sta!

In 2019 ben ik, als pas afgestudeerd basisarts, met twee programma’s mee gegaan als medisch vrijwilliger. Ik begon mijn hart te verliezen aan Powder Days en besloot dat ik me, naast mijn werk als arts, wil blijven inzetten voor Powder Days om andere jongvolwassenen met kanker dezelfde waardevolle ervaring te bezorgen.

E-mail: eva@powderdays-foundation.org

Geert Emkow (Pingu)

Marketing en communicatie manager

 

 

Toen ik voor de eerste keer op de website van Powder Days kwam, vond ik het direct een hele mooie stichting. Een stichting die bezig is met de “onbekende” situatie na de diagnose kanker. Ik heb in mijn directe omgeving geen ervaring met kanker, maar als oud sporthogeschool student geloof ik in de kracht van sport. Sport haalt ons uit de dagelijkse sleur. Het leegt ons hoofd, het lucht ons hart en het brengt ons onbewust in het moment. Een krachtig middel om te leren omgaan met een nieuwe levenssituatie. Ik geloof daarom ook ten volste in deze stichting. Als marketing en communicatie student zet ik mij in om Powder Days Foundation te laten groeien, zodat we meer AYA’s de kans kunnen geven om met ons mee te gaan.

E-mail: geert@powderdays-foundation.org

Esther Bos (Meloenenmeisje)

Engagement coördinator

 

Toen ik 27 was ben ik gediagnostiseerd met baarmoederhalskanker. Paul, de oprichter van Powderdays ken ik via de tafeltennisvereniging waar wij al jaren samen spelen. Hij heeft mij uitgenodigd om mee te gaan kajakken, en wat een ervaring was dit! De persoonlijke gesprekken en fysieke uitdagingen hebben een enorme positieve invloed op mij gehad. Deze week heeft mij zoveel energie gegeven en heeft mij doen beseffen dat dit enorm waardevol is voor verwerking en herstel. Daarom heb ik besloten mij als vrijwilliger aan te sluiten bij deze mooie stichting. Ik hoop hiermee zoveel mogelijk lotgenoten dezelfde ervaring te gunnen.

Email: esther@powderdays-foundation.org

Özlem Ünal (Whiskas)

Coördinator Medische Adviesraad

 

 

 

 

 

Op 22-jarige leeftijd werd bij mij per toeval huidkanker gediagnosticeerd. Toen ik mijn diagnose kreeg was ik geneeskunde student. Ik heb veel geleerd van en door deze ziekte en het heeft mij gemaakt wie ik nu ben, hoe ik tegen het leven aankijk en hoe ik mijn eigen patiënten behandel (ik ben inmiddels oncoloog).

Ik ben in 2019 meegegaan als participant met Powder Days. En de positieve energie die ik daar heb gekregen draag ik nu nog met mij mee. Ik heb zoveel geleerd en ontdekt over mijzelf tijdens deze week en gun deze ervaring aan iedereen die het nodig heeft. Je komt tijdens zo’n kajakweek uit je comfortzone wat in het begin zeker lastig kan zijn, maar je ontdekt zoveel nieuwe dingen over
jezelf dat je snel merkt dat je best vaker uit je comfortzone mag gaan en dit ook daadwerkelijk durft.

Ik zal mij binnen Powder Days vooral bezighouden met het coördineren van de medische adviesraad en zo mijn bijdrage leveren tijdens komende activiteiten voor lotgenoten.

Email: özlem@powderdays-foundation.org