Paul Rhebergen (Piggybank)

Oprichter en voorzitter

Sinds mijn diagnose acute leukemie op mijn 22ste (in 2007) is mijn leven compleet veranderd. Na zware behandelingen en veel geluk kon ik in 2010 een jeugddroom achtervolgen en skileraar worden in Canada. Na dat jaar skiën merkte ik dat ik veranderd was. Door elke dag in de natuur te zijn en uitdagende dingen te doen kreeg ik meer zelfvertrouwen, was ik minder snel moe en herontdekte ik weer de passie voor het leven. Na mijn 1ste echte baan als consultant besefte ik dat ik meer wilde doen met mijn verleden en heb ik Powder Days opgezet naar voorbeeld van First Descents.

Jegor Chamrai (Meisterbomb)

Secretaris (generaal)

Op 31 december 2015 ben ik gediagnosticeerd met een hersentumor op mijn 24e. Een ontzettende schok voor mijn familie omdat ik zo jong was maar ook omdat mijn vader op dat moment ongeneeslijk ziek was door kanker. Na mijn operatie twee maanden later heb ik besloten om elk moment dat ik leef volledig te proberen benutten. Dat betekent concreet voor mij activiteiten doen waar ik bang voor ben, liefdevol zijn naar mijn naasten maar vooral ook zelf proberen van alles te genieten. In de zomer van 2016 heb ik bij een AYA dag een workshop gevolgd die werd gegeven door Paul. Paul liet hierbij een filmpje zien van First Descents. Dit filmpje inspireerde mij zo erg dat ik mij heb aangemeld voor een outdoor adventure programma van First Descents in de USA. Ik heb tijdens deze week persoonlijk meegemaakt wat voor een positieve impact zo een week op mij heeft gehad. Ik wil dit positieve gevoel ook overbrengen naar Europese AYA’s. Daarom ben ik ontzettend gemotiveerd om een soortgelijk concept op te kunnen zetten in Nederland.

Ivette Boogaard (Holiday)

Algemeen bestuurslid

Kajakken is al meer dan 20 jaar mijn passie en speelt een grote rol in mijn leven. Toen ik hoorde van First Descents was ik positief verrast door het concept en heb ik mij opgegeven als vrijwilliger. In 2016 ben ik met hun weggeweest en het was een fantastische ervaring! Ik ben in het bestuur van Powder Days gestapt om deze ervaring ook in Nederland neer te zetten.

Gerben Klinkenberg (Gerby)

Lead staff en adviseur

Al ruim 35 jaar werk ik als wildwater kajak instructeur, maar ook als opleider en examinator. Daarnaast geef ik veel veiligheidstrainingen en eerste hulp trainingen in de ‘outdoor’ omgeving. In het verleden heb ik met verschillende doelgroepen zelf gezien dat het intensief bezig zijn op wild stromend water onvermoede positieve effecten heeft op deelnemers. Al sinds de oprichting van First Descents heb ik de ontwikkeling daarvan langs de zijlijn gevolgd. Ik had en heb veel waardering voor de manier waarop Brad Ludden dit in de USA heeft ontwikkeld. Dankzij First Descents is aangetoond dat het echt werkt, ‘the healing power of adventure’.

Als wildwaterinstructeur heb ik voornamelijk gewerkt met groepen vakantiegangers. Dat is nog steeds leuk om te doen, maar in zoek ook altijd naar verdieping en meerwaarde. Ik was dan ook zeer blij dat Paul, Jegor en Ivette mij gevonden hebben en ik mijn bijdrage heb kunnen leveren voor en in de eerste wildwaterweek. Die week heeft ook mij veranderd. Toen een paar  weken na deze week iemand aan mij vroeg : ‘Op welk wildwater zou jij nou ooit nog wel eens willen varen?’ viel ik een tijdje stil en met een brok in mijn keel realiseerde me dat dat niet een moeilijke sloot in een ver weg land meer was, maar dat het de Durance weer moest worden, met nog veel meer van deze bijzondere mensen, die zo jong, zoveel, teveel hebben mee gemaakt. Ik heb gezien dat het First Descents concept werkt. Het is echt life changing. Samengevat: ik heb mensen in één week weer krachtig zien worden. Vanuit mijn expertise blijf ik daarom zeer zeker mijn bijdrage leveren.

Geert Emkow

Marketing en communicatie manager

Toen ik voor de eerste keer op de website van Powder Days kwam, vond ik het direct een hele mooie stichting. Een stichting die bezig is met de “onbekende” situatie na de diagnose kanker. Ik heb in mijn directe omgeving geen ervaring met kanker, maar als oud sporthogeschool student geloof ik in de kracht van sport. Sport haalt ons uit de dagelijkse sleur. Het leegt ons hoofd, het lucht ons hart en het brengt ons onbewust in het moment. Een krachtig middel om te leren omgaan met een nieuwe levenssituatie. Ik geloof daarom ook ten volste in deze stichting. Als marketing en communicatie student zet ik mij in om Powder Days Foundation te laten groeien, zodat we meer AYA’s de kans kunnen geven om met ons mee te gaan.