Paul Rhebergen (Piggybank)

Oprichter en voorzitter

Sinds mijn diagnose acute leukemie op mijn 22ste (in 2007) is mijn leven compleet veranderd. Na zware behandelingen en veel geluk kon ik in 2010 een jeugddroom achtervolgen en skileraar worden in Canada. Na dat jaar skiën merkte ik dat ik veranderd was. Door elke dag in de natuur te zijn en uitdagende dingen te doen kreeg ik meer zelfvertrouwen, was ik minder snel moe en herontdekte ik weer de passie voor het leven. Na mijn 1ste echte baan als consultant besefte ik dat ik meer wilde doen met mijn verleden en heb ik Powder Days opgezet naar voorbeeld van First Descents.

Jegor Chamrai (Meisterbomb)

Algemeen bestuurslid

Op 31 december 2015 ben ik gediagnosticeerd met een hersentumor op mijn 24e. Een ontzettende schok voor mijn familie omdat ik zo jong was maar ook omdat mijn vader op dat moment ongeneeslijk ziek was door kanker. Na mijn operatie twee maanden later heb ik besloten om elk moment dat ik leef volledig te proberen benutten. Dat betekent concreet voor mij activiteiten doen waar ik bang voor ben, liefdevol zijn naar mijn naasten maar vooral ook zelf proberen van alles te genieten. In de zomer van 2016 heb ik bij een AYA dag een workshop gevolgd die werd gegeven door Paul. Paul liet hierbij een filmpje zien van First Descents. Dit filmpje inspireerde mij zo erg dat ik mij heb aangemeld voor een outdoor adventure programma van First Descents in de USA. Ik heb tijdens deze week persoonlijk meegemaakt wat voor een positieve impact zo een week op mij heeft gehad. Ik wil dit positieve gevoel ook overbrengen naar Europese AYA’s. Daarom ben ik ontzettend gemotiveerd om een soortgelijk concept op te kunnen zetten in Nederland.

Eva van Gennep (Nyima)


Secretaris

Op 24-jarige leeftijd werd bij mij borstkanker vastgesteld. Kort na mijn behandeling ben ik als deelnemer meegegaan op de eerste kajakweek die in 2018 door Powder Days werd georganiseerd. Die week overtrof al mijn verwachtingen! Het heeft me geholpen bij het terugkrijgen van het vertrouwen in m’n lichaam, dankbaar te zijn voor wat ik heb, meer in het nu te leven en wat vaker uit m’n comfortzone te gaan. Tot op de dag van vandaag heeft die eerste Powder Days ervaring een positieve invloed op de manier waarop ik in het leven sta!

In 2019 ben ik, als pas afgestudeerd basisarts, met twee programma’s mee gegaan als medisch vrijwilliger. Ik begon mijn hart te verliezen aan Powder Days en besloot dat ik me, naast mijn werk als arts, wil blijven inzetten voor Powder Days om andere jongvolwassenen met kanker dezelfde waardevolle ervaring te bezorgen.

Geert Emkow (Pingu)

Marketing en communicatie manager

Toen ik voor de eerste keer op de website van Powder Days kwam, vond ik het direct een hele mooie stichting. Een stichting die bezig is met de “onbekende” situatie na de diagnose kanker. Ik heb in mijn directe omgeving geen ervaring met kanker, maar als oud sporthogeschool student geloof ik in de kracht van sport. Sport haalt ons uit de dagelijkse sleur. Het leegt ons hoofd, het lucht ons hart en het brengt ons onbewust in het moment. Een krachtig middel om te leren omgaan met een nieuwe levenssituatie. Ik geloof daarom ook ten volste in deze stichting. Als marketing en communicatie student zet ik mij in om Powder Days Foundation te laten groeien, zodat we meer AYA’s de kans kunnen geven om met ons mee te gaan.